Thanks 4 visiting my blog, penulisan yang ada dalam blog ni di petik dari pelbagai sumber.Hope u guyz gonna get some knowledge from my blog. Sabda nabi,smpikanlah pesanku walaupun dgn sepotong ayat.So,enjoy ur reading guyzzzzzz.

A.b.o.u.t M.e

My photo
Nothing special...juz an ordinary person

m.a.l.o.p.e t.r.i.f.i.d.a F.o.l.l.o.w.e.r.s

M.u.t.i.a.r.a K.a.t.a

Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya!!Amat besar kebenciannya di sisi Allah kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya.Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang berperang untuk membela agamaNya, dalam barisan yang teratur rapi, seolah-olah mereka sebuah bangunan yang tersusun kukuh.

( Surah as saff , ayat 1-3 )


Rasullullah s.a.w. bersabda: Sabar itu adalah salah satu daripada cabang iman seperti kepala adalah sebahagian daripada tubuh badan.

( Riwayat Ad Dailami )

Rasullullah saw bersabda "Tidak ada suatu apa pun yg menimpa seorang mukmin, walau duri sekalipun kecuali ALLAH menuliskannya sebagai kebaikkan atau dihapuskannya kesalahan"

( HR Bukhari dan Muslim )

"Sesiapa Yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari Segala perkara Yang menyusahkannya)"

Demi Allah, dunia ini jika dibandingkan dengan akhirat ibarat seseorang yang mencelupkan jarinya ke laut; air yang tersisa di jarinya ketika diangkat itulah nilai dunia (dari Al-Mustaurid ibn Syaddad r.a, Hadits Riwayat Muslim).


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu,padahal ia amat buruk bagimu.Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahui..

(Al-Baqarah,ayat 21
6)


Biar hina di mata manusia jgn hina dimata ALLAHDapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Beruntunglah orang yang hari ini lebih baik dari semalam, terpedayalah orang yang hari ini sama seperti semalam, dan celakalah orang yang hari ini lebih buruk dari semalam..Yang paling jauh, bukannya bintang, mentari pun bukan jua rembulan tetapi adalah masa yang berlalu dan tidak akan kembali..kelmarin yang luput menjadi secancang kenangan, semalam yang terluput mengukir sesalan..yang ada hanya hari ini & akan datang..gunakanlah hari ini dengan sebaik mungkin kerana esok belum tentu milik kita, sedangkan semalam telah pergi buat selamanya.."

M.y.B.l.o.g.A.w.a.r.d

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Tuesday, June 2, 2009

Ampunkan aku yaAllah...


bismillah Pictures, Images and Photos

YaALLAH sungguh hina dan kerdil diri ini tanpa petunjukmu..ampunkan aku atas dosa2 yg aku lakukan..jika kau ciptakan dia untuk membimbingku aku terima dgn hati yg terbuka tetapi jika kau ambil dia dariku juga aku redha yaallah...insyaallah aku akn bersangka baik pdmu.Kau kuatkanlah hatiku, peliharalah aku dari kekecewaan dan kau kuatkanlah imanku dlm menempuh ujian ini.. Jadikan semua yg terjadi adlh sbg kenangan yg terindah dlm hidupku..ku mohon jua yaAllah agr kau berkati hidupnya dan rahmati dirinya juga yaallah.temukanlah wanita solehah buat dirinya...jika bahagia yg dia rasakan maka bahagia jualah yang aku rasa...ampunkan aku..bimbinglah aku...terimalah taubatku........amin3 ya robbalalamin....
6 comments:

 1. akak..

  amin ya rabbal alamin..

  jangan la bersdih..

  (TT)

  ReplyDelete
 2. salam.. Ya Allah Ampunkanlah dosa kami hambamu ini....
  Salam Ukhuwah dari ana..

  ReplyDelete
 3. fida sabat tau...pasti ada hikmahnya

  ReplyDelete
 4. ya tuhan ampun kan aku....

  ReplyDelete