Thanks 4 visiting my blog, penulisan yang ada dalam blog ni di petik dari pelbagai sumber.Hope u guyz gonna get some knowledge from my blog. Sabda nabi,smpikanlah pesanku walaupun dgn sepotong ayat.So,enjoy ur reading guyzzzzzz.

A.b.o.u.t M.e

My photo
Nothing special...juz an ordinary person

m.a.l.o.p.e t.r.i.f.i.d.a F.o.l.l.o.w.e.r.s

M.u.t.i.a.r.a K.a.t.a

Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya!!Amat besar kebenciannya di sisi Allah kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya.Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang berperang untuk membela agamaNya, dalam barisan yang teratur rapi, seolah-olah mereka sebuah bangunan yang tersusun kukuh.

( Surah as saff , ayat 1-3 )


Rasullullah s.a.w. bersabda: Sabar itu adalah salah satu daripada cabang iman seperti kepala adalah sebahagian daripada tubuh badan.

( Riwayat Ad Dailami )

Rasullullah saw bersabda "Tidak ada suatu apa pun yg menimpa seorang mukmin, walau duri sekalipun kecuali ALLAH menuliskannya sebagai kebaikkan atau dihapuskannya kesalahan"

( HR Bukhari dan Muslim )

"Sesiapa Yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari Segala perkara Yang menyusahkannya)"

Demi Allah, dunia ini jika dibandingkan dengan akhirat ibarat seseorang yang mencelupkan jarinya ke laut; air yang tersisa di jarinya ketika diangkat itulah nilai dunia (dari Al-Mustaurid ibn Syaddad r.a, Hadits Riwayat Muslim).


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu,padahal ia amat buruk bagimu.Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahui..

(Al-Baqarah,ayat 21
6)


Biar hina di mata manusia jgn hina dimata ALLAH



Dapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Beruntunglah orang yang hari ini lebih baik dari semalam, terpedayalah orang yang hari ini sama seperti semalam, dan celakalah orang yang hari ini lebih buruk dari semalam..Yang paling jauh, bukannya bintang, mentari pun bukan jua rembulan tetapi adalah masa yang berlalu dan tidak akan kembali..kelmarin yang luput menjadi secancang kenangan, semalam yang terluput mengukir sesalan..yang ada hanya hari ini & akan datang..gunakanlah hari ini dengan sebaik mungkin kerana esok belum tentu milik kita, sedangkan semalam telah pergi buat selamanya.."

M.y.B.l.o.g.A.w.a.r.d

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Friday, June 12, 2009

My 1st Tag....hehehe...

Salam semua...nk share sumthing ni....1st time kena tag so teruja kit..hehe..sye di tag oleh adik syamimi yg sye knl kat gn...tanks a lot dik cz da tag akk...even blur2 g cz x fhm pe award ni p akk apreciate sgt2...Tanks again adik mimi..............ok jom kite ke soklan2 nye.........

1) Copy dis award and place it at ur blog..

2) Give 5 intresting facts about da giver..

> 1st is we meet tru Gn
> Cute n Muslimah
> Seorang yang friendly and ade personality yg menarik
> Mimi ni Suke baby kot..hehe....
> Da important thing is mimi mmpunyai blog yg menarik n padat dgn isi2 yg berguna berkaitan ttg kehidupan
harian kite n mslh gejala sosial yg melanda umat islam..

3) Give 10 things about urself..

> Dunno wut 2 say....p yg pasti fida ade 8 org adik beradik...anak yg ke3. De 6 boy n 2 gurl.
> Now da keje sbg admin assistant di 1 of engineering firm kat kjg....
> Insan2 yg sgt pntg dlm idop fida is F,N and S...(biarlah rahsia..hehe)
> Suke wat bnde yg mnggunakan kreativiti sndiri such as buat sumthing dr brg2 yg terbuang.
> Suke ice-cream n coklat..p ngah kurangkan mkn bnde2 2 tkt kncing manis...heeee...
> Kalau sygkan sesuatu sye akn jg btl2..x kire ape care sekalipun....
> Bad habit pun ade p ngah cube krgkan n kalo ley nk buang trs....
> Sukekan cabaran n suke aktiviti lasak gak..cam jungle tracking ke, rock climbing n etc..
> Lasak2 pun p de taman gak la kat dlm diri ni...heee..fda jugak seorg yg snsitif n mudah mngalirkan
airmate...errr kate pmpuan kan..so mmg cmni la sifat die..kui3...
> Now fida dalam proses perubahan, perubahan untuk lebih mendekatkan diri pada islam...so sahabat2 sume
doakan perubahan fida supaya sentiase istiqomah k..insyaAllah...

4) Give dis award 2 other blogger....

Now lum terfikir lagi..actually byk sgt blog yg mnarik...xpe2 pape nnt fda akn upadate....p sume2 blog kat
alam maya ni mmg mnarik bg fida....

P/s : Ok soklan semua insyaallah da terjwb....so.....jmp lagi untuk posting yg lain..maasalamah..illaliqa...wasalam wbt....


2 comments:

  1. salam kak...http://kendhin.890m.com/emoticon/bigsmile.gif

    ReplyDelete